Τουρκία:Στη φυλακή ο αντιπρόσωπος των «δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» για τρομοκρατική προπαγάνδα

fila-708Κατηγορίες για «τρομοκρατική προπαγάνδα» απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα σε βάρος του εκπροσώπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στην Τουρκία Ερόλ Οντέρογλου και δύο γνωστών Τούρκων διανοουμένων από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο διέταξε και την προφυλάκισή τους.

Η δικαιοσύνη κατηγορεί τον Οντέρογλου καθώς και τον Αχμέτ Νεσίν και την Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί ότι είχαν συμμετάσχει τον περασμένο Μάιο σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης με τον φιλοκουρδικό Τύπο.

«Ο εισαγγελέας που μας άκουσε ζήτησε να μας απαγγελθούν κατηγορίες και να προφυλακιστούμε για τρομοκρατική προπαγάνδα» υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ενός ένοπλου αυτονομιστικού κινήματος που θεωρείται τρομοκρατικό από πολλές χώρες, εξήγησε ο Οντέρογλου τηλεφωνικά από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν απαγγελθούν οι κατηγορίες σε βάρος των τριών κατηγορουμένων.

Οι τρεις αυτοί υποστηρικτές της κουρδικής υπόθεσης και γενικά των ελευθεριών είχαν αναλάβει τον περασμένο Μάρτιο συμβολικά και διαδοχικά τον ρόλο του διευθυντή της φιλκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem, η οποία βρίσκεται από καιρό στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και των αρχών της Τουρκίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα