Στη σκιά των επιθέσεων που αιματοκύλισαν το Παρίσι η σύνοδος της G20 στην Αττάλεια

paris

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί η  Σύνοδος Κορυφής της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, στη σκιά των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Πέραν της παγκόσμιας οικονομίας, στο επίκεντρο η Συρία, η προσφυγική κρίση και η απειλή της τρομοκρατίας.
Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι ο Φρανσουά Ολάντ ματαίωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο του G20.Οι Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν θα βρίσκονται ανάμεσα στους περίπου 13.000 συνέδρους που αναμένονται στο νότιο παραθαλάσσιο θέρετρο, χωρίς να υπολογιστούν σε αυτούς οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι επιχειρηματίες και οι 2.500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.
Παράλληλα,σύμφωνα με το Κεμλίνο,σειρά διμερών επαφών επί τουρκικού εδάφους θα έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πέραν του Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Σύνοδος Κορυφής της G20 θα αρχίσει επισήμως το μεσημέρι της Κυριακής με γεύμα εργασίας όπου θα συζητηθούν θέματα ανάπτυξης και κλιματικής αλλαγής. Μετά την οικογενειακή φωτογραφία θα ακολουθήσει άλλη συνεδρίαση με θέμα την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και τις επενδύσεις.

Το πρόγραμμα προβλέπει για τη συνέχεια δεξίωση που θα παραθέσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και δείπνο που θα παραθέσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εκεί θα συζητηθούν τα θέματα της τρομοκρατίας και η προσφυγική κρίση.Τη δεύτερη ημέρα της συνόδου θα συζητηθούν θέματα όπως η διεθνής φορολογία, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το ΔΝΤ, καθώς επίσης θέματα εμπορίου και ενέργειας.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου με τη διακήρυξη των μελών, την παράδοση της προεδρίας στην Κίνα και τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα