Στη βάση των ελληνικών προτάσεων οι διαπραγματεύσεις

Ευρωπαίοι και Έλληνες  αξιωματούχοι  αναφέρουν ότι οι προτάσεις που παρουσίασε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός στους εκπροσώπους του Eurogroup, του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,  είναι μια καλή βάση συζήτησης προκειμένου να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε μία συμφωνία.

mnΜάλιστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης,  ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, σε κοινές  δηλώσεις τους, σημείωσαν πως οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βαση συζήτησης, αλλά οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, ενώ τόνισαν πως αναμένουν κατάλογο με προαπαιτούμενες από ελληνικής πλευράς προτάσεις.

Νωρίτερα, ο  πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  τόνισε πως στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σε έναν μαραθώνιο επαφών, στις 6:30 μ.μ. συναντιέται με τον Ντόναλντ Τούσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα ακολουθήσει στις 7:00 μ.μ. συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ενώ η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής θα ξεκινήσει στις 8:00 μ.μ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα