Στην Ελλάδα 23-25 Αυγούστου ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

news_article_28211_21546_1447331127Την Ελλάδα θα επισκεφθεί από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Filippo Grandi προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, να εκτιμήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες προσφύγων και μεταναστών, καθώς και τον τρόπο που θα μπορέσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να συνεισφέρει περαιτέρω στην ανθρωπιστική ανταπόκριση, στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει στις ελληνικές Αρχές.Ο Ύπατος Αρμοστής έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα καθώς και με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επίσης, θα συναντήσει πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, της κοινωνίας των πολιτών και άλλους εταίρους.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Ύπατος Αρμοστής θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 25 Αυγούστου και ώρα 15:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

Σημειώνεται ότι ο Ύπατος Αρμοστής θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της Υ.Α. και Περιφερειακό Συντονιστή για την Προσφυγική Κρίση, κ. Vincent Cochetel, καθώς και την Εκπρόσωπο Τύπου του Ύπατου Αρμοστή, κα. Melissa Fleming.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα