Στην Αθήνα την Τρίτη ο Γάλλος ΥΠΕΞ

jean-marc-ayraultΣτην Αθήνα θα βρίσκεται την προσεχή Τρίτη, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό.

Ο κ. Ερό θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται και συναντήσεις με εκπροσώπους των γαλλικών εταιριών στην Ελλάδα για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών καθώς η Γαλλία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα μας.

Μεταναστευτικό, Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα αναμένεται ότι θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών του.

Ειδικότερα, με τον κ. Κοτζιά η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 το πρωί, αρχικά σε επίπεδο κατ’ ιδίαν συνομιλιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, μετά την ολοκλήρωση των οποίων οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Μία μέρα πριν ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στην Τουρκία όπου, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, θα προεδρεύσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη δεύτερη συνάντηση συνεργασίας του «Γαλλο-Τουρκικού Στρατηγικού Πλαισίου», ενός διμερούς οργάνου, που ξεκίνησε στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάν, τον Ιανουάριο του 2014, στην Τουρκία.

Στην Κύπρο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, μετά την Αθήνα, ο κ. Ερό θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον ομόλογό του Γιάννη Κασουλίδη, καθώς και με τον Ειδικό Σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε αλλά και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα