«Σταματήστε τον Τραμπ». Η Βρετανία στηρίζει Κλίντον

Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν στη Βρετανία γύρισαν τους δρόμους του Λονδίνου με ένα κόκκινο λεωφορείο για να διαμαρτυρηθούν κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Με τραγούδια του Τζόνι Κας και του Μπρους Σπρίνγκστιν, την αστερόεσσα σημαία να κυματίζει, αμερικανικά μπισκότα αλλά και φυλλάδια με το σύνθημα «Σταματήστε τον Τραμπ», προσπάθησαν να πείσουν τους συμπατριώτες τους στις ΗΠΑ να αναχαιτίσουν με την ψήφο τους την πορεία του επιχειρηματία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το λεωφορείο ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και επισκέφθηκε πολλές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως το Σίτι και τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ, ενώ κατόπιν μετέβη σε σημείο συνάντησης με Αμερικανούς υπηκόους.

640x640 4REUTERS/Stefan Wermuth

Σε αυτό επέβαιναν περίπου 30 άνθρωποι, κυρίως του διεθνούς κινήματος Avaaz -που οργάνωσε την όλη επιχείρηση. Σε κάθε στάση, ο στόχος ήταν να εντοπιστούν Αμερικανοί πολίτες ή Λονδρέζοι που γνωρίζουν Αμερικανούς για να τους υπενθυμίσουν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να τους παρακινήσουν να ψηφίσουν εναντίον του μεγιστάνα, που θα αντιμετωπίσει την Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

640x640 2 copyREUTERS/Stefan Wermuth

“Υπάρχουν περίπου 8 εκατομμύρια Αμερικανοί που ζουν σε χώρες του εξωτερικού κι οι οποίοι μπορούν να ανατρέψουν πολλά”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μέρεντιθ Αλεξάντερ, διευθύντρια εκστρατείας της Avaaz. “Διαθέτουμε ασφαλείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Αμερικανοί στο εξωτερικό τείνουν να είναι περισσότερο προοδευτικοί κι επομένως να ψηφίζουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών”,πρόσθεσε η ίδια, υπό την προϋπόθεση όμως να λάβουν μέρος στις εκλογές.

640x640 5REUTERS/Stefan Wermuth

Όπως εξηγεί:

Δυστυχώς, κατά το παρελθόν, οι Αμερικανοί που ζουν στο εξωτερικό δεν είχαν ψηφίσει μαζικά. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί ξεκάθαρα μια παγκόσμια απειλή και φαίνεται πως η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί στο νήμα. Είναι ζωτικής σημασίας να κινητοποιηθούμε.

Σύμφωνα με το κίνημα Avaaz, περισσότεροι από 220.000 Αμερικανοί διαμένουν στη Βρετανία, μεταξύ αυτών ο Μάικλ Ντέιλ, ένας καθηγητής δικαίου ηλικίας 70 ετών, έναν από τους πρώτους που επιβιβάστηκαν στο κόκκινο λεωφορείο.

640x640 3 copyREUTERS/Stefan Wermuth

Αφού συζήτησε με τους ακτιβιστές, ο 70χρονος ολοκλήρωσε την εγγραφή του στους εκλογικούς καταλόγους.
«Θα ψηφίσω την Χίλαρι Κλίντον. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά άλλη επιλογή. Νομίζω ότι είναι η πλέον κατάλληλη» δήλωσε από την πλευρά του.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα στο Μεξικό και τη Γερμανία έκανε γνωστό το κίνημα Avaaz.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα