Σταθάκης:Ενδεχόμενο φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές

550_334_439168

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές στο προσεχές μέλλον. Όπως σημείωσε, υπάρχει ανάλογος φόρος για τις μεγάλες συναλλαγές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας στον Real fm 97,8, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως η όποια σχετική ενέργεια θα πρέπει να είναι καλώς μελετημένη.

«Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω… Πριν αφορίσουμε ή επικροτήσουμε, αρκεί να είναι σωστά μελετημένη οποιαδήποτε κίνηση. Είμαι σαφής: Εάν γίνει».

Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι πριν τις 15 Φεβρουαρίου θα περάσει νέος νόμος, ο οποίος θα εξαιρεί την πώληση τριών κατηγοριών δανείων σε ξένους επενδυτές.

«Η απόφαση είναι σαφής. Εξαιρούνται της πώλησης δανείων τα δάνεια πρώτης κατοικίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια. Η συμφωνία λέει ότι το σύστημα γι’ αυτές τις τρεις κατηγορίες δανείων εφαρμογής θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου», σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα