Σταθάκης:Βελτιώνεται η αξιοπιστία της Ελλάδας

AEAB01CABB673220E7FEAA5BD783BAFF“Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης συνιστά σημείο αναφοράς για την Ελληνική Οικονομία, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο πλαίσιο του 5ου Ελληνικού Επενδυτικού Forum στη Νέα Υόρκη που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Γ. Σταθάκης τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης μεταξύ άλλων αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει τα συμφωνημένα, γεγονός που έχει βελτιώσει την αξιοπιστία της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομίας έδωσε έμφαση στη δυναμική των εξαγωγών και ιδιαίτερα της εξαγωγικής βιομηχανίας της χώρας. Η δραστηριότητα αυτή αντιστοιχεί περίπου στο 9% του ΑΕΠ της Ελλάδας, και θα ήταν εξαιρετικά σημαντική πρόοδος για την οικονομία εάν το ποσοστό αυτό έφθανε τα επίπεδα της Πορτογαλίας, ήτοι στο 20%.

Για την Ελληνική Οικονομία επεσήμανε ότι θα ανακτήσει το δυναμικό της χαρακτήρα, και τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστική, εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας: κατ’ αρχάς τη ναυτιλία και τον τουρισμό σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους τομείς οι οποίοι προσφέρονται για ανάπτυξη, όπως τον αγροδιατροφικό τομέα και τις νέες τεχνολογίες αλλά και τομείς όπως η ενέργεια, η εφοδιαστική αλυσίδα, οι πολιτιστικές & δημιουργικές βιομηχανίες, το περιβάλλον, τα υλικά – κατασκευές και τον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα