Στάση εργασίας αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ

diloseis-ston-tupo-tou-manoli-karamolegkou-gia-tin-apagogi-tou

Στάση εργασίας σήμερα από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για τους συντάκτες που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, τα portals, το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους ΟΤΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, της συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση.

Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή επιδρομή σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, οι δημοσιογράφοι καλούνται να υπερασπιστούν την αυτονομία των Ταμείων τους, που αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση της αδέσμευτης δημοσιογραφικής αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

«Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και το ρεσιτάλ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΜΜΕ με απολύσεις, περικοπές, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία εξυπηρετούν συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους αποδόμησης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και οι παροχές των δημοσιογραφικών ταμείων είναι αδιαπραγμάτευτες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα