Σπύρος Κότσιας για τις δηλώσεις Φίλη

του Σπύρου Κότσια μέλος της Σοσιαλιστικής Προοπτικής

images (1)

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με αφορμή την ατυχή και άκαιρη, ίσως υποκρύπτουσα πολιτικές σκοπιμότητες, ανταπόκριση του Υπουργού Φίλη σε στοχευμένη ερώτηση του κου Χατζηνικολάου, δημιούργησαν ζήτημα.
– 1ον, καθίσταται προφανές ότι ο κος Φίλης βάζει το «εγώ» του πάνω από το «λειτούργημα» που ενσωματώνει.

– 2ον, είναι επίσης προφανές ότι η εν λόγω δήλωση, οικειοθελώς ή μη,  αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από την εντατικοποίηση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική παραγωγή, η οποία συντελείται από την ψήφιση των προβλεπομένων στο τρίτο μνημόνιο. Επιπρόσθετα, οξύνει διεθνοπολιτικές αντιθέσεις στην ευρύτερη γειτονιά μας, γεγονός που σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως εντεινόμενη κρίση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την περιοχή.

Η υποστήρίξει της διεθνούς αναγνώρισης των εγκλημάτων κατά του Ποντιακού Ελληνισμού πέραν του ότι αποτελεί την ελάχιστη ηθική ικανοποίηση μπορεί  και πρέπει να χρησιμεύσει σαν πολιτικό εργαλείο για την αποτροπή ανάλογων τακτικών και καταστάσεων στο μέλλον. Η συστράτευση σε όλους τους δίκαιους αγώνες αναγνώρισης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, ανεξάρτητα από την ταυτότητα των θυτών, ανεξάρτητα από την αιτίαση πρόκλησής τους, ταξική, εθνική, πολιτισμική, θρησκευτική κλπ. Αποτελεί καθήκον κάθε δημοκράτη και αγωνιστή της ελευθερίας.

Ακόμη αυτονόητη είναι η καταδίκη της φασιστικής, βίαιης επίθεσης που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι επίσημοι, συλλογικοί φορείς εκπροσώπησης του ποντιακού ελληνισμού πρέπει άμεσα να καταδικάσουν την επίθεση. Όσο προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων η λήθη και η απαξίωση της θυσίας τους, άλλο τόσο την μιαίνει η παρουσία υμνητών του Ναζισμού και του Φασισμού.

Με αφορμή μάλιστα αυτά τα γεγονότα, ενόψει της εντατικοποίησης της δίκαιης λαϊκής πάλης και του κινήματος απέναντι στην συνέχιση της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, εφιστώ την προσοχή σε όλους –ες, ώστε να περιφρουρήσουμε τους μελλοντικούς αγώνες και να αποκλείσουμε την ακροδεξιά και τους φασίστες από τις προσπάθειες καπελώματος και / ή συκοφάντησης στις οποίες σίγουρα θα προβούν.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα