Σπίρτζης:Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών στο τέλος Αυγούστου

XRISTOSSRINTZISTEEO υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ,τόνισε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότηση στο τέλος Αυγούστου και το φθινόπωρο να υπάρχει νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση.

«Από τις 11 υποψηφιότητες που υπάρχουν, όσοι πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν στη δεύτερη φάση και όσοι δώσουν τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν άδεια, με τελευταίο και καθοριστικό κριτήριο το τίμημα. Προαπαιτούμενα είναι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές»υπογράμμισε.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον αριθμό των αδειών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία. Το κοινοβούλιο αποφάσισε για τα κανάλια και όχι ο κ. Παππάς», για να προσθέσει: «Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει (τις κριτικές) αν είχαμε συναλλαγές με καναλάρχες, τράπεζες κλπ. Τότε κανείς δεν θα μας κατηγορούσε».

Παράλληλα, ο κ.Σπίρτζης, ο επισήμανε πως «οι υπάρχοντες σταθμοί λειτουργούν χωρίς νομικό πλαίσιο, ενώ τώρα έχουμε υπουργική απόφαση για ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων ανά ειδικότητα… Είναι τραγικό ότι οι υπάρχοντες σταθμοί έχουν προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης και δεν θέλουν ελάχιστο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων».

Αναφορικά με την επιστολή του επίτροπου Γκ. Έτινγκερ υποστήριξε ότι «έγινε καταγγελία και λόμπινγκ συγκεκριμένων συμφερόντων στις Βρυξέλλες», σημειώνοντας πάντως πως η Επιτροπή κάνει άριστα τη δουλειά της. «Έχουμε καλή συνεργασία και με την Επιτροπή και με την Κομισιόν» σημείωσε.«Ό,τι καταγγελία και να κάνουν εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην προστατέψουμε την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών Αρχών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα