Σπίρτζης:Απαράδεκτο ο ΟΑΣΘ με αυτές τις επιδοτήσεις να μην έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα

xristossrintzisteeΑιχμές σε βάρος της διοίκησης του ΟΑΣΘ για το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, άφησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλονίκης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ είπε ότι θεωρεί υπερβολική την αντίδραση του σωματείου που προχώρησε σε επίσχεση εργασίας.

«Εδώ και είκοσι μέρες έχει υπογραφεί από εμένα το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης για να πάρει ο ΟΑΣΘ τα 12.000.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ για το 2016 και 2015. Αυτό που σας λέω το ξέρουν και οι εργαζόμενοι, το σωματείο, ο δήμος, η Περιφέρεια, οι πάντες. Είναι θέμα διεργασίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ενδέχεται να γίνει κάποια τροπολογία σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου. Αν χρειαστεί θα κατατεθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη σε κάποιο νομοσχέδιο. Τα ξέρουν αυτά όλα», δήλωσε ο Χ.Σπίρτζης.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «ελπίζω η στάση του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να μην έχει να κάνει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και να μην έχει άλλου είδους σκοπιμότητες και να είναι μόνο για την αγωνία των δεδουλευμένων, που αυτό το αίτημα, όπως έχετε δει, το στηρίζουμε.

» Είναι απαράδεκτο ο ΟΑΣΘ με αυτές τις επιδοτήσεις να μην έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα. Και θεωρώ πολύ υπερβολική μια τέτοια αντίδραση να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας ενώ γνωρίζουν ότι και αυτά τα χρήματα έχουν εγκριθεί και ταυτόχρονα έχουν υπογραφεί πρόσθετα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που βγήκε με το υπουργείο Παιδείας, αν θυμάμαι καλά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τι συνίσταται η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεσμεύτηκε να δώσει εντολή για να μπουν υπογραφές τη Δευτέρα και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που καθυστερούν την εκταμίευση των χρημάτων ο υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι «συνίσταται στο να μπορεί να επισπευθεί η εκταμίευση του ποσού στον ΟΑΣΘ».

«Το υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν τηρήσει μέχρι κεραίας αυτά που έχουν δεσμευτεί. Ο ΟΑΣΘ δεν τα έχει τηρήσει και ψάχνουμε να βρούμε άλλους τρόπους προκειμένου να διευκολύνουμε τον ΟΑΣΘ να πληρώσει επιτέλους όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους», υπογράμμισε ο Χ.Σπίρτζης.

Σημειώνεται ότι σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από το Σάββατο οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας το σύνολο των δεδουλευμένων τους, το οποίο στις 12 Δεκεμβρίου θα υπερβαίνει ελαφρά τα 9 εκατ. ευρώ, ζητώντας να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο θέμα του οργανισμού.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, και πρόσθεσε: «ας πάνε και στη δικαιοσύνη. Θα πάμε και εμείς. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε». Σημειώνεται ότι η απόφασή για κινητοποιήσεις, η διάρκεια των οποίων θα εξαρτηθεί από «τις κινήσεις της κυβέρνησης» όπως είπε ο κ. Τσερμενίδης, αποφασίστηκε σε χθεσινή έκτακτη σύσκεψη.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό υποστηρίζουν ότι ενώ φάνηκε ότι «μπήκε το νερό στο αυλάκι», στη σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη -στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε- ακόμη δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να εισρεύσει στο ταμείο της επιχείρησης το ποσό των 12 εκατ. ευρώ που οφείλει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΑΣΘ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα