Σομαλία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο

somaliaΤουλάχιστον τρεις νεκροί από βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο σε ξενοδοχείο στην Μογκαντίσου. Μαχητές της αλ Σεμπάμπ πιστεύεται ότι έχουν εισβάλει στο κτίριο
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες που είχε στόχο ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ πιστεύεται ότι έχουν εισβάλει στο ξενοδοχείο.

“Εξαπολύσαμε επίθεση στο ξενοδοχείο με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και εισβάλαμε στο κτίριο. Θα δώσουμε αργότερα λεπτομέρειες”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Σέιχ Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της αλ Σεμπάμπ για τις επιχειρήσεις της. Η αστυνομία της πρωτεύουσας ανέφερε πως κάποιοι μαχητές από ό,τι φαίνεται έχουν εισβάλει στο ξενοδοχείο.

“Πιστεύουμε ότι κάποιοι μαχητές βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι. Έως τώρα έχουμε επιβεβαιώσει τρεις νεκρούς και μια δωδεκάδα άλλους τραυματίες”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο αστυνομικός Ιμπραχίμ Χασάν.

Η αλ Σεμπάμπ θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα