Σομαλία: Διπλή βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 10 νεκρούς

612x344_340096Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε διπλή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Γκαλκάγιο, στην κεντρική Σομαλία, δήλωσε ένας αστυνομικός.
“Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξεράγησαν, στόχος τους ήταν η έδρα της τοπικής κυβέρνησης. Έχουν σκοτωθει περισσότεροι από δέκα άνθρωποι”, δήλωσε ο αστυνομικός Μοχάμεντ Αμπντικάνι.

Ένας κάτοικος, ο Χάσαν Αμπντουκαντίρ, μέτρησε δώδεκα πτώματα, μερικά από τα οποία ήταν απανθρακωμένα και αδύνατο να αναγνωριστούν.

“Ήταν φρικτό. Η πρώτη έκρηξη προκλήθηκε από ένα φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά και η δεύτερη από ένα μικρό λεωφορείο”, πρόοσθεσε.

Οι Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για τις εκρήξεις στο Telegram, μια υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που προτιμούν οι τζιχαντιστές, υποστηρίζοντας πως σκότωσαν “τουλάχιστον 30 άτομα, ανάμεσα στα οποία στρατιωτικό προσωπικό και αποστάτες”.

Οι Σεμπάμπ πραγματοποιούν τακτικά επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης, των αμάχων ή στρατιωτικων στόχων. Τον Μάρτιο, μια επίθεση σε ξενοδοχείο της Γκαλκάγιο είχε στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένας τοπικός αξιωματούχος.

Οι σομαλοί Σεμπάμπ, οι οποίοι συνδέονται με την αλ-Κάιντα, επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Μογκαντίσου, απ’ όπου εκδιώχθηκαν τον Αύγουστο του 2011 από τη Δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία. Έκτοτε έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις στη Σομαλία και πιο πρόσφατα σε γειτονικές χώρες όπως η Κένυα.

Η Σομαλία, η οποία έχει βυθιστεί στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο μετά την πτώση, το 1991, του καθεστώτος του προέδρου Σιάντ Μπάρε, πρόκειται να οργανώσει εκλογές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα