Σλοβακία:Τελωνειακοί πυροβόλησαν 26χρονη πρόσφυγα στα σύνορα με την Ουγγαρία

e13f1ea26bb100a2bba64a2fc2254040_L

Από τα πυρά Σλοβάκων συνοριοφυλάκων τραυματίστηκε μία Σύρια πρόσφυγας στα σύνορα της Σλοβακίας με την Ουγγαρία. Η γυναίκα επέβαινε σε όχημα που μετέφερε πρόσφυγες , το οποίο πυροβόλησαν οι τελωνειακοί.

Οι αστυνομίες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών χρησιμοποιούν νερό υπό πίεση ή δακρυγόνα για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να περνούν τα σύνορα. Αυτή είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που πρόσφυγες έχουν δεχτεί πυρά εντός της ζώνης Σένγκεν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι τελωνειακοί σταμάτησαν τέσσερα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Ουγγαρία στη Σλοβακία. Οι οδηγοί των τριών οχημάτων υπάκουσαν στην εντολή να σταματήσουν όμως δεν έγινε το ίδιο με το τέταρτο. Σύμφωνα με την Οικονομική Διοίκηση, στην οποία υπάγονται τα τελωνεία, το αυτοκίνητο κινήθηκε για να φύγει, απειλώντας να τραυματίσει τρεις υπαλλήλους.

Οι τελωνειακοί “έριξαν προειδοποιητικά πυρά και όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε πυροβόλησαν εναντίον του, τραυματίζοντας ένα πρόσωπο” ανέφερε η ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από το νοσοκομείο της Ντουνάισκα Στρέντα έγινε γνωστό ότι το πρόσωπο που τραυματίστηκε είναι μια γυναίκα από τη Συρία περίπου 26 ετών η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μιας σφαίρας από την πλάτη της. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται με αφυδάτωση άλλοι δύο πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα