Σκόπια: Επιτεθήκαμε στους πρόσφυγες γιατί δεν το έκαναν οι Έλληνες

02s1arm1-thumb-largeΣτην ανεκτική, σύμφωνα με τον ίδιο, στάση των ελληνικών αρχών έναντι των προσφύγων στην Ειδομένη απέδωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, την βάρβαρη στάση της αστυνομίας και του στρατού της χώρας του έναντι των προσφύγων.

Την ώρα που οι εικόνες από την βαρβαρότητα των αρχών των Σκοπίων, που επιτέθηκαν ακόμα και με πλαστικές σφαίρες ενάντια στους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και πολλά παιδιά, ο Ιβάνοφ ανέφερε ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ πήραν όλα τα μέτρα που δεν πήραν οι ελληνικές αρχές για να αποφευχθεί η μαζική είσοδος προσφύγων και μεταναστών στη γειτονική χώρα.

Μιλώντας στο Mega το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος Ιβάνοφ ανέφερε ότι δεν υπήρξε συντονισμός με τις ελληνικές αρχές, ενώ σημείωσε ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν είχαν λάβει την απαραίτητη πληροφόρηση.

Σχολιάζοντας τα δύο διαβήματα της Αθήνας στα Σκόπια, ο Ιβάνοφ κάλεσε την ελληνική πλευρά «αντί να στέλνει διαβήματα, να μας ενημερώνει τι συμβαίνει στην Ειδομένη με τους λεγόμενους “εθελοντές”».

Αναφορικά δε με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, εκτίμησε ότι τα Σκόπια εκπλήρωσαν όλους τους όρους το 2008 και 2009 αντίστοιχα, ενώ αναφέρθηκε και στο βέτο που άσκησε η Αθήνα για τη συμμετοχή της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα