Π.Σκουρλέτης: Σε πολύ καλύτερη θέση η χώρα μας μετά το Eurogroup

590_66f367a53037f3e366801175a2935708«Η επομένη του Eurogroup βρίσκει τη χώρα μας σε σχέση με το πώς την αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, σε μια πολύ καλύτερη θέση», τονίζει ο ΠάνοςΣκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επισημαίνει ότι «δεν είναι ανέφελη η πορεία από εδώ και μπρος», για να υπογραμμίσει όμως πως αυτή η κυβέρνηση«έχει δείξει ότι μπορεί τελικά να απαντάει στα μεγάλα προβλήματα που έχει απέναντί της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει ότι η κυβέρνηση πέτυχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς. Ως προς τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, σημειώνει ότι επετεύχθη η αναφορά σε έναν μηχανισμό όπου το περιεχόμενο αυτών των μέτρων βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, εάν και εφόσον υπάρξουν αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί.

Τονίζει ότι δημιουργείται πλέον το κατάλληλο κλίμα και οι προϋποθέσεις για εμφανή αναπτυξιακά δείγματα από τα μέσα και προς το τέλος του 2016, και υπογραμμίζει ότι για την κυβέρνηση είναι καλοδεχούμενες οι επενδύσεις, πάντοτε όμως μέσα από το πρίσμα του τρίπτυχου: Προστασία του περιβάλλοντος, τήρηση της νομοθεσίας, υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Ως προς το θέμα των Σκουριών αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετά κεφάλαια ενόψει και τονίζει προς «όσους με μεγάλη ευκολία αναγνωρίζουν μια στροφή της κυβέρνησης», ότι «βιάζονται».

Αυτό «είναι αυταπόδεικτο», απαντά ο κ. Σκουρλέτης στο ερώτημα αν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών -τις οποίες κάποιες δυνάμεις της αντιπολίτευσης “έβλεπαν” ή προεξοφλούσαν- έχει απομακρυνθεί εντελώς μετά και τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Προσθέτει ότι οι εκλογές ήταν ένα αίτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση που αναδείκνυε την «έλλειψη σαφούς πολιτικού σχεδιασμού» της ΝΔ, τη ρητορική της οποίας περιγράφει ως ένα «ιδιόμορφο μείγμα ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού». Ο υπουργός σημειώνει πως η διεύρυνση μιας κυβέρνησης δεν είναι ζήτημα μιας τακτικής ή αριθμητικής προσέγγισης, αλλά ότι προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιων πολιτικών όρων. «Κατά συνέπεια δεν θεωρώ ότι υπάρχουν οι πολιτικοί όροι για να μιλάμε σήμερα για μια διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας», αναφέρει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα