Σκουρλέτης:Το ΔΝΤ σχεδίαζε τη χρεωκοπία της χώρας και η Ν.Δ δεν λέει κουβέντα

071215141738_8807

Για τις διαρροές των συζητήσεων στελεχών του ΔΝΤ από το wikileaks και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα αναφέρθηκε χθες, στην εκπομπή «στον ενικό», ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Το να έρχεται σήμερα το ΔΝΤ και να λέει ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία ισοδυναμεί με ένα οικονομικό πραξικόπημα» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταγγέλλοντας τη στάση της ΝΔ ως «απαράδεκτη», καθώς «ενώ αποκαλύπτεται σχέδιο χρεοκοπίας της χώρας, που κανείς δεν το διαψεύδει, εκείνη συντάσσεται με το ΔΝΤ».

Όπως φαίνεται «υπήρχε ένας σχεδιασμός να οδηγηθεί η χώρα μας σε ακραίες καταστάσεις, να ροκανίσουμε το χρόνο στη διαπραγμάτευση, να μην ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και η Ελλάδα χωρίς χρήματα να οδηγηθεί σε έναν συμβιβασμό ο οποίος θα ήταν, ασφαλώς, εις βάρος της» πρόσθεσε.

Επιπλέον σχεδίαζαν να τραβήξουν το χρόνο ώστε να συμπέσει με το Βρετανικό δημοψήφισμα ώστε να μην υπάρχει χρόνος να ασχοληθούν με την Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ. Επίσης ανένεραν ότι θα τραβήξουν το χρόνο ώστε να συμπέσει με το Βρετανικό δημοψήφισμαώστε να μην υπάρχει χρόνος να ασχοληθούν με την Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Άσκησε έντονη κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνοντας την ως «απαράδεκτη» διότι αντί να παίρνει αποστάσεις απέναντι σε τέτοιου είδους επιδιώξεις, «σιγοντάρουν το ΔΝΤ». Ασχολούνται με τη διαρροή απομακρύνοντας από την ουσία της αποκάλυψης. «Ομολογείται ότι υπάρχει σχέδιο για τη χρεοκοπία της χώρας και δεν λένε κουβέντα» συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης λέγοντας ότι αυτό βρίσκεται σε συνέπεια με τη στάση της Ν.Δ. όταν ήταν στην κυβέρνηση που δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ.

Αναφερόμενος τέλος στην αξιολόγηση υποστήριξε ότι πρέπει να κλείσει «γιατί η Ελλάδα έχει φανεί συνεπής σε σχέση με αυτά που συμφώνησε τον Αύγουστο».Επιπλέον όπως υποστήριξε «δεν μπορεί σήμερα το ΔΝΤ να έρχεται και να προτείνει μέτρα πολύ πιο σκληρά και από αυτά που είχαν συμφωνηθεί και μαζί του τον Αύγουστο. Πόσο μάλλον όταν είναι καλύτερη η πορεία της ελληνικής οικονομίας και αντί για ύφεση 2,5 με 4% που έλεγαν οι προβλέψεις τους, να έχουμε μόλις 0,2%».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα