Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Κατρούγκαλου με τους θεσμούς

Discussion on the plenum of the parliament about the new social security reform bill. Athens, on jan. 26, 2016 / Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σχετικά με το ασφαλιστικό, στην Βουλή, στις 26 ιανουαρίου, 2016

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθήνων, η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στη συνάντηση βρίσκονται επί τάπητος τα θέματα που «καίνε» τους δανειστές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως επιμένουν στο αφορολόγητο όριο κοντά στα 8.000 ευρώ, απαιτούν περικοπές –όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή»- στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου και προτείνουν την αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, αλλά και στον χαμηλό συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας σε βιβλία, εφημερίδες κ.ά.

Μιλώντας στην εφημερίδα κοινοτικός αξιωματούχος επισήμανε πως αυτή τη στιγμή έχουν αποσαφηνιστεί οι διαφορές έτσι ώστε «αν υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση από την Αθήνα, να μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα