Σε εξέλιξη η μεταφορά των προσφύγων από την Ειδομένη

eidomeni
(Αρχείο)

Η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της Ειδομένης ξεκίνησε από νωρίς το πρωί. με τις αρχές από χθες το βράδυ να ειδοποιούν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.
Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία στα οποία θα επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Η αστυνομική επιχείρηση προβλέπει τη μεταφορά, με λεωφορεία, των προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα,ενώ ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο σχεδιασμός της δεν προβλέπει τη χρήση βίας, αλλά θα καταβληθεί προσπάθεια οι περίπου 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης να πειστούν να εγκαταλείψουν τον άτυπο καταυλισμό, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε κάποια οργανωμένη δομή, απ’ όπου θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες ένταξής τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και αίτησης χορήγησης ασύλου.

Εντονη κινητικότητα υπήρξε από χθες στην περιοχή, καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για την οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης και μεταφοράς των προσφύγων που διαμένουν εδώ και πέντε μήνες στον άτυπο καταυλισμό σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα