Σεξιστική η φράση «χτύπα, χτύπα σαν άντρας», τροποποίηση εντός δύο ημερών

maxresdefaultΤροποποίηση του συνθήματος «χτύπα, χτύπα σαν άντρας» εντός δύο ημερών που αναφέρεται σε διαφήμιση ζητεί το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) δικαιώνοντας τη Γενική Γραμματεία Ισότητας η οποία προσέφυγε με αίτημα την απόσυρση.

Η φράση σύμφωνα με την ΓΓΙ, ενισχύει την βία κατά των γυναικών, συνιστά σεξιστικό λόγο, αντιτίθεται στη θεώρηση της ισότητας των φύλων και ενισχύει το πρόβλημα της έμφυλης βίας.

Σύμφωνα με την απόφαση Αρ. Σ1102 του ΣΣΕ, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 19/4/2015, η διατύπωση «Χτύπα, χτύπα σαν άντρας» προσκρούει στα άρθρα 1.2 και 4.1 του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης-Επικοινωνίας (ΕΚΔ-Ε) και πρέπει να τροποποιηθεί εντός 2 ημερών σε όλα τα μέσα (δηλαδή μέχρι και την Πέμπτη 21/4/2016.

Παράλληλα, στην απόφαση του ΣΣΕ επισημαίνεται ότι «οι Αποφάσεις των Επιτροπών ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται σε όλα τα μέσα που αναπτύσσεται η εκάστοτε υπό έλεγχο επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών καθώς και των owned channel στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανεξάρτητα από το εάν αυτά αναφέρονται στη σχετική αίτηση ελέγχου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα