Σειρά συναντήσεων του Γ. Κατρούγκαλου στο Λονδίνο

katrougalos-e1422430236405-1728x800_cΣυναντήσεις με εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, εκπροσώπους συνδικάτων και ομιλίες σε βρετανικά πανεπιστήμια περιελάμβανε το πρόγραμμα της επίσκεψης του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου στο Λονδίνο, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο Γ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας Damian Green, με τον ΥΦΥΠΕΞ αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής Sir Alan Dunkan, τον Υφυπουργό Εξόδου από την ΕΕ (DExEU) David Jones, τον σκιώδη Υπουργό Οικονομίας John Mcdonnell, τον σκιώδη Υφυπουργό Διεθνούς Εμπορίου Bill Esterson, τον σκιώδη ΥΦΥΠΕΞ Khalid Mahmood και τους Γενικούς Γραμματείς των συνδικάτων UNITE και TUC.

Κατά την παραμονή του στη βρετανική πρωτεύουσα ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Ελλάδα: Μία οικονομική επισκόπηση και επενδυτικές ευκαιρίες» όπου αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές κατά της λιτότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα προσφέρει πλέον πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, όχι μόνο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και λόγω της νέας οικονομικής πολιτικής, πράγμα που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που δείχνουν βελτίωση των οικονομικών δεικτών και του οικονομικού περιβάλλοντος.

Ήταν ακόμη κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου LONDON SCHOOL OF ECONOMICS με θέμα «Μία κοινωνική ή μία νεοφιλελεύθερη Ευρώπη; Η ελληνική εμπειρία», όπου παρουσίασε τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης με έμφαση στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να εγκαταλειφθούν οι τρέχουσες πολιτικές λιτότητας και να επαναβεβαιωθεί η προσήλωση της ΕΕ στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισκέφθηκε επίσης τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγόριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα