Σαπέν:Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως ξεκίνησε να εργάζεται ξανά

«Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως ξεκίνησε να εργάζεται ξανά» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, ο γάλλος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς διαδρομής. «Είχαμε θέσει ως αρχή να υπάρξει ένας διπλός σεβασμός» εξήγησε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κλήθηκε να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες, σεβασμός όμως που είναι αναγκαίος και από τις δύο πλευρές.

Αναφερόμενος στην ελληνική πολιτική κατάσταση, είπε ότι τα κόμματα ανέλαβαν τις ευθύνες τους και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει πως «ξεκίνησε να εργάζεται ξανά».

Όπως εξήγησε ο Μ. Σαπέν, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν αναγκαία, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα και στέκεται κυρίως στη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο γάλλος ΥΠΟΙΚ υπενθύμισε ότι η Γαλλία είχε από την αρχή ζητήσει την επανεξέταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, κάτι που, όπως είπε, θα γίνει από τον Οκτώβριο, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται ονομαστική απομείωσή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα