Σήμερα το Euroworking Group-Στο τραπέζι τα προαπαιτούμενα

280515091853_3365

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζει σήμερα το Euroworking Group, στο οποίο και αναμένεται να «κλειδώσει» η λίστα με τα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο 40ήμερο, ώστε να κλείσει και η αξιολόγηση ενώ ακολουθεί το κρίσιμο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και για τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων. Αυτή θα περιλαμβάνει και τις πιο «βαριές» μεταρρυθμίσεις, που θα εφαρμοστούν μετά τον Νοέμβριο και έως τον Μάρτο το αργότερο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν τον Έλληνα υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες για να τον ακούσουν τι προτίθεται τελικώς να πράξει η κυβέρνηση, για πρώτη φορά αφότου υπέγραψε το Μνημονίο της 12ης Αυγούστου.

Βέβαια,με δηλώσεις τους , ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποδέχτηκαν παγερά τις δηλώσεις Τσίπρα από την έδρα του ΟΗΕ για μείωση του ελληνκού δημοσίου χρέους: απέκλεισαν το «κούρεμα», ξέκοψαν σαν πρόωρη κάθε συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, άφησαν ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για την τύχη της ανακεφαλαιοποίησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα