Σήμερα Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής

diapragmateusi---thriler-se-ekseliksi-to-eurogroup_7.w_hr

Σήμερα Τριτη στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος πρόκειται να συνεδριάσει το Eurogroup με θέμα την ελληνική διαπραγμάτευση.Επιπλέον,Mέρκελ και Τσίπρας συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής (στις 7 το απόγευμα) τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Προσέρχονται λοιπόν, σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, προσδοκώντας ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιδείξουν -αυτή τη φορά- την αναγκαία πολιτική βούληση και τον ρεαλισμό για έναν συμβιβασμό επωφελή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη.Μαζί τους αυτή την φορά έχουν φυσικά και την  εντολή του 62% των πολιτών  αλλά και τη συναίνεση των κομμάτων -πλην του ΚΚΕ- της αντιπολίτευσης
Πρακτικά, οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με τις χθεσινοβραδινές επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που προετοίμασαν το έδαφος.

Ήδη από την πλευρά των δανειστών διαμηνύεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις μεταρρυθμίσεων που να είναι σαφείς και σοβαρές, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμφανίζονται «χολωμένοι» από το ΟΧΙ των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα, και εκτιμούν πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες.

Η ελληνική κυβέρνηση πάει απόλυτα προετοιμασμένη και ελπίζει να βρει απέναντι της – επιτέλους – διαπραγματευτές με ρεαλισμό αλλά κυρίως βούληση για λύση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα