Η ορκωμοσία της νέας Βουλής

vouli_adeia_3664569231436869332

Με οκτώ κόμματα, αρκετούς νέους βουλευτές, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει σήμερα η νέα κοινοβουλευτική περίοδος με τον καθιερωμένο αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με την ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας, στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα ορκιστούν οι βουλευτές και την Κυριακή, στις 4 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα, η Βουλή θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο του Σώματος. Θα προεδρεύσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος, από τους επανεκλεγέντες αντιπροέδρους της προηγούμενης Βουλής, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής.

Αφού ο νέος πρόεδρος της Βουλής αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις από το βήμα της Ολομέλειας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων, που θα απαρτίζουν το νέο προεδρείο του Κοινοβουλίου. Για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης.

Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση, που επέλεξε για πρώτη φορά η ορκωμοσία και η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου τη Δευτέρα να ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την Τετάρτη τα μεσάνυχτα να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα