Σήμερα η δίκη των Σακκά-Σεϊσίδη

2f3feecd495535ba5f0ccdf40fb7762d-300x225Σήμερα το πρωί αναμένεται να μεταφερθούν οι αναρχικοί συλληφθέντες Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας καθώς κατηγορούνται για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Στο δικαστήριο, στις 11:00 πμ στην Ευελπίδων, καλούν για συγκέντρωση αλληλεγγύης, ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία σύμφωνα με δημοσιεύματα, ψάχνει για το κρυσφήγετο των δύο αναρχικών.

Ο συνήγορος του Μάριου Σεϊσίδη κάνει λόγο για μεγάλη αστυνομική αγριότητα με ξύλο και πυροβολισμούς από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.  σε βάρος ενός ανθρώπου που μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου πρέπει και οφείλει η πολιτεία να τον αντιμετωπίζει σαν αθώο, όπως τελικά αποφάνθηκε για τον αδερφό του Σίμο- ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από πυροβολισμό αστυνομικού κατά την σύλληψή του με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό του ποδιού του, αλλά και για τον Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα