Ρ. Σβίγκου: Η ΝΔ προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες ως αυτόκλητος υπερασπιστής του κ. Στουρνάρα

625_25c05b9e-a18f-7dbe-4976-1cc34b7943c0H NΔ προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες και στον θεσμικό του ρόλο του Διοικητή της ΤτΕ και στην λειτουργία της δικαιοσύνης, κατήγγειλε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, κληθείσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση του Σκάϊ, να σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση. Η κ. Σβίγκου ανέφερε επίσης, ότι κανείς πλέον δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου και πως καμία υπόθεση δεν μπορεί να μένει στο σκοτάδι, καλώντας τη ΝΔ να αφήσει τη δικαιοσύνη απερίσπαστη και να σεβαστεί την ανεξαρτησία της.

Κακές υπηρεσίες από τη ΝΔ

«Είδα σήμερα το πρωί μια αρκετά οργισμένη ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία έρχεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής του κ. Στουρνάρα. Προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες η ΝΔ όταν έρχεται με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει την υποστήριξή της στον κ. Στουρνάρα τη στιγμή που πρόκειται για μια εισαγγελική έρευνα», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τη ΝΔ να μην παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης. «Αναμένουμε από τη ΝΔ να αφήσει ανεπηρέαστη τη δικαιοσύνη στο έργο της, να μην παρεμβαίνει ούτε στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ούτε βέβαια στο θεσμικό ρόλο της ΤτΕ και του κ. Στουρνάρα. Θα συνιστούσα περισσότερη σοβαρότητα και σύνεση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ράνια Σβίγκου.

«Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μιλά για υποδείξεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Και έρχεται να επηρεάσει τη δικαιοσύνη σε μία εν εξελίξει έρευνα. Το πρόβλημα του κ. Κατσανιώτη και της ΝΔ είναι ότι αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη ανεπηρέαστη επιτελεί το ρόλο της», σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

Αναφερόμενη στην εισαγγελική έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς, υπενθύμισε ότι η έρευνα αυτή έρχεται μετά από πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, αφορά σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2011 – 2015 και διαφημιστικές δαπάνες ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και δεν αφορά μόνο μία εταιρεία, αφορά περισσότερες. «Σαφέστατα, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και θα πρέπει η δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «μια σειρά δηλώσεων, ανακοινώσεων και παρεμβάσεων, τόσο της ΝΔ όσο και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, έρχονται, όχι βέβαια για να κάνουν υποδείξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση της νομιμότητας, αλλά έρχονται καθαρά να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης, έτσι ώστε, σε μια σειρά υποθέσεων βλέπουμε ένα περίεργο άγχος της ΝΔ ώστε να μην υπάρχει ο έλεγχος ο οποίος θα πρέπει να υπάρξει».

Τίποτα στο σκοτάδι

«Σε κάθε περίπτωση εμείς εγγυούμαστε όχι μόνο την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά εγγυούμαστε κι ότι τίποτα δεν μπορεί να μείνει στο σκοτάδι, για καμία υπόθεση, κι αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν πρώτα στη ΝΔ», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους επικρίνουν την κυβέρνηση και μιλούν για «καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ», η κ. Σβίγκου είπε, ότι καθεστώς σημαίνει να κλείνεις κανάλια, όπως έγινε στην περίπτωση της ΕΡΤ, καθεστώς σημαίνει να έχεις στο τιμολόγιο του κόμματός σου δημοσιογράφους οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιασμούς και να μην δίνεται καμία απάντηση γι αυτό.

Πανικός για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου

«Ο πανικός της Ν.Δ. μπροστά στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αλλά και μπροστά στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι προφανής. Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις με πολιτικά επιχειρήματα, ο μόνος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις τη λάσπη και τα ψέματα», είπε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετώπισε ούτε το κράτος ως λάφυρο ούτε και τις τράπεζες. «Οι κραυγές περί καθεστώτος γελοιοποιούν τον ίδιο τον πολιτικό λόγο της Ν.Δ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, η Ράνια Σβίγκου είπε πως χθες, δόθηκαν οι φάκελοι σε όλους τους υποψηφίους και γι’ αυτό σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα. «Δεν μπορώ να σας πω εγώ τι περιείχαν οι φάκελοι. Αυτό που γνωρίζω είναι, ότι, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και της προκηρύξεως και του νόμου για τον οποίο, αν δεν κάνω λάθος, σε αυτό το σημείο του, η Ν.Δ. δεν έχει εκφράσει αντίρρηση όταν ψηφιζόταν, έγιναν τα πάντα με διαφάνεια και προσήλωση στη νομιμότητα» είπε, και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι αντιπαρατίθενται αντιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, καταλαβαίνω ότι υπάρχει και μεταξύ των υποψηφίων και μεταξύ αυτών που έχουν ή δεν έχουν άδεια μια διαφωνία σχετικά με το πόθεν έσχες. Όποιος θεωρεί ότι δεν έχει τηρηθεί ο νόμος μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια. Έγιναν τα πάντα σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, που τη γνώριζαν οι υποψήφιοι όταν λάμβαναν συμμετοχή στο διαγωνισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα