Ρωσία:Οι επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να αλλάξουν τις προτεραιότητες του ΝΑΤΟ

riabkofΟ αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ,δήλωσε σήμερα από την Τουρκία ότι οι προχθεσινές επιθέσεις ενόπλων και καμικάζι στο Παρίσι μπορεί να αλλάξουν τις προτεραιότητες στην Ουάσινγκτον κι άλλες πρωτεύουσες χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

“Ο κόσμος αλλάζει και αυτό το σοκ, το συγκλονιστικό αυτό (γεγονός) που συνέβη στο Παρίσι μάλλον θα (…) αλλάξει λίγο την κλίμακα των προτεραιοτήτων των συναδέλφων μας στην Ουάσινγκτον και σε άλλες πρωτεύουσες (χωρών μελών) του ΝΑΤΟ”, σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι επιθέσεις στο Παρίσι θα φέρουν κοντύτερα τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Παράλληλα,ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε εξάλλου ότι οι συνομιλίες στη Βιένη για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και οι ενδείξεις που υπάρχουν από τις πρωτεύουσες στον κόσμο αφήνουν να διαφανεί μια μεγαλύτερη κατανόηση στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ο Ριάμπκοφ, ο οποίος έκανε της δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Τουρκία, σημείωσε ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει σημειωθεί κάποια “πολύ σημαντική πρόοδος” όσον αφορά τις θέσεις που λαμβάνουν οι χώρες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα