Ρωσία:Απορρίπτει τις κατηγορίες για θανάτους αμάχων σε επιδρομές της στη Συρία

συρια-600x396Σε υψηλούς τόνους απέρριψε το Κρεμλίνο τις κατηγορίες πως οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία ευθύνονται για θάνατους αμάχων, την επομένη των πληγμάτων σε νοσοκομεία. «Όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις δεν μπορούν να τις στηρίξουν με στοιχεία», είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Στα πλήγματα σε πέντε νοσοκομειακές και σχολικές εγκαταστάσεις τη Δευτέρα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άτομα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η Γαλλία είχε μιλήσει για έγκλημα πολέμου, δείχνοντας ως υπεύθυνους «το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του» -χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά σε ποιους.

Η Τουρκία αντιθέτως μίλησε ανοικτά για ρωσική ευθύνη, επίσης μιλώντας για εγκλήματα πολέμου.

«Κατηγορηματικά απορρίπτουμε τέτοιες δηλώσεις, και ειδικά αφού κάθε φόρα όσοι τις κάνουν δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να αποδείξουν τις ανυπόστατες κατηγορίες τους» ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μαζί με τους θανάτους αμάχων και τα συνεχιζόμενα τουρκικά πλήγματα προς θέσεις Κούρδων στη Συρία, την τύχη της «συνεννόησης του Μονάχου» για παύση εχθροπραξιών σχετικοποιούν και οι προθέσεις της Δαμασκού. Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ φάνηκε να αποκλείει επίτευξή της εντός εβδομάδας, λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει τους όρους της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα