Ρουμανία:29 τα θύματα από πυρκαγιά σε κέντρο διασκέδασης

115-620x316

Με τον αριθμό των νεκρών  να ανέρχεται πλέον στους 29 από την τραγωδία σε κέντρο διασκέδασης του Βουκουρεστίου αφού ξέσπασε πυρκαγιά τη νύχτα της Παρασκευής, δύο ακόμη νεαρές γυναίκες υπέκυψαν στα σοβαρά εγκαύματα που είχαν υποστεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ ανακοίνωσε «Δυστυχώς, δύο γυναίκες, μια 25χρονη και μια 31χρονη, πέθαναν σήμερα. Η κατάσταση εκείνων που έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά παραμένει κρίσιμη».

Από τους τραυματίες, οι 146 παραμένουν στα νοσοκομεία και οι 80 – 90 από αυτούς είναι σε «σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.Χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας λουλούδια στα χέρια, συμμετείχαν την Κυριακή σε σιωπηλή διαδήλωση, στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας, στη μνήμη των θυμάτων.Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο πένθος μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια ροκ συναυλίας, στην οποία έγινε χρήση πυροτεχνημάτων σε κλειστό χώρο.

Περίπου 500 νέοι βρίσκονταν στο κέντρο διασκέδασης τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά. Αρκετοί ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη μοναδική έξοδο του μαγαζιού, σε ένα πρώην εργοστάσιο υποδημάτων, ενώ η φλεγόμενη αίθουσα είχε γεμίσει καπνούς.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα