Ρατσιστές μαχαίρωσαν υποψήφια δήμαρχο στη Γερμανία

590_7c9be9e6928bda52f0a6f5777ae76caeΥποψήφια δήμαρχος της Κολονίας (δυτική Γερμανία), η Χενριέτε Ρέκερ, μαχαιρώθηκε σήμερα σε αγορά όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία, μια ενέργεια με “ρατσιστικά” κίνητρα που συνδέονται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ρέκερ, που τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από έναν 44χρονο άνδρα, “ήταν υπεύθυνη για τους πρόσφυγες” στη δημαρχία της Κολονίας, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Άλμπερς, διευθυντής της αστυνομίας της Ρηνανίας της Βόρειας Βεστφαλίας. “Στο πλαίσιο αυτό, ο τόνος βρίσκεται σε μια πολιτική ενέργεια”, πρόσθεσε.
Ο επιτιθέμενος, ο οποίος ανακρίθηκε μετά την επίθεση, “είπε πως διέπραξε αυτή την ενέργεια με ρατσιστικό κίνητρο”, πρόσθεσε αξιωματούχος της αστυνομίας της Κολονίας, ο Νόρμπερτ Βάγκνερ, σε συνέντευξη Τύπου.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τον γερμανό δράστη, που είναι μακροχρόνια άνεργος και “μη ενεργός πολιτικά”, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, κατήγγειλε “μια αδιανόητη και αποτρόπαιη ενέργεια”, ενώ η πρόεδρος της περιοχής στην οποία ανήκει η Κολονία, της Ρηνανίας της βόρειας Βεστφαλίας, Ανελόρε Κραφτ, είδε “μια επίθεση κατά της δημοκρατίας”.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα