Ρέγκλινγκ:Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα

reglingk«Η συμφωνία δεν αλλάζει», διεμήνυσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, μιλώντας στα «Νέα». «Ο στόχος για 3,5% συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό τον Ιούλιο. Η συμφωνία είναι πολύ σαφής. Δεν βλέπω να υπάρχει καμία διάθεση να εγκαταλείψουμε αυτή τη συμφωνία και δεν πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητήσει τη συμφωνία του περασμένου χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρέγκλινγκ.

Σε ό,τι αφορά την εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος, αναγνώρισε ότι το ΔΝΤ θα προτιμούσε να ληφθούν νωρίτερα οι αποφάσεις αλλά, συμπλήρωσε «υπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνουμε αργότερα, γιατί τότε θα μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι για τις πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας», παραπέμποντας στην προτίμηση του Eurogroup.

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση, ο Κλάους Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε ως ενοχλητικές τις αμφισβητήσεις του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων από κάποιους υπουργούς, σχολιάζοντας ότι αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος στο σύνολο της κυβέρνησης. Επεσήμανε όμως ότι τα σχόλια αυτά δεν προέρχονται ούτε από τον υπουργό Οικονομικών, ούτε από τον πρωθυπουργό.

Ακόμη, ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση να εφαρμοστεί πλήρως το υφιστάμενο και πρόσθεσε ότι με το τέλος του προγράμματος η χώρα θα πρέπει να έχει βγει στις αγορές, γιατί δεν θα χρηματοδοτείται πλέον από τους εταίρους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα