Π.Σκουρλέτης:Yπάρχει δυνατότητα νέας μείωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι με το νέο σύστημα των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις (πέραν αυτής του 15% σε συνεπείς πελάτες). Αυτό βέβαια, όπως εξήγησε, υπό την προϋπόθεση να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ο υπουργός ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να προχωρήσει σεπ αρεμβάσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε ανήκουν στη ΔΕΗ, ΔΕΗ-5,56% είτε σε ιδιώτη πάροχο.
Σχολιάζοντας το νέο ρόλο της ΔΕΗ επεσήμανε ότι προετοιμάζονται πάνω από δέκα project σχετικά με την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Τόνισε τέλος ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής στις ενεργειακές επιχειρήσεις, παρά την ύπαρξη του σχετικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα