Π.Σκουρλέτης: Αν ταυτίσουμε τους πρόσφυγες με τον ISIS θα έχουμε κάνει τη μεγαλύτερη χάρη στους τρομοκράτες

Ο Πάνος Σκουρλέτης παρακολουθεί την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σημεία συνέντευξης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:

Προσφυγικό

Προφανώς μετά και από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα τα πράγματα αντικειμενικά δυσκολεύουν και σε αυτόν τον τομέα. Αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και βάζουν μπροστά μας και νέες προκλήσεις. Όχι μόνο για το τι θα κάνει η χώρα μας, αλλά συνολικά η Ευρώπη. Πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα γίνει πράξη η τελευταία συμφωνία. Απέχουμε ακόμα από αυτό το σημείο. Εκείνες οι φωνές οι οποίες ήταν επιφυλακτικές ή και εχθρικές απέναντι σε αυτή την συμφωνία, φωνές από την Ευρώπη, τώρα αποκτούν ένα επιπλέον άλλοθι μετά από το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα. Αλλά η πρόκληση για την Ευρώπη συνολικά είναι πώς τελικά η αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν θα μετεξελιχθεί, δεν θα ταυτιστεί με την ισλαμοφοβία. Διότι το χτύπημα αυτό, πρωτίστως, ήταν ένα χτύπημα στην Ευρώπη των αξιών, της ανεκτικότητας, της πολυπολιτισμικότητας δηλαδή του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αν εμείς υιοθετήσουμε αυτό το οποίο είναι τελικά στις προθέσεις των τρομοκρατών, δηλαδή να ταυτίσουμε όλους αυτούς τους πρόσφυγες με τον ISIS, νομίζω ότι έχουμε κάνει τη μεγαλύτερη χάρη στους τρομοκράτες.

Διαπλοκή

…Επικαλείστε τον ΣΚΑΪ, τον πρωταθλητή στη διαστρέβλωση. Έχω σταματήσει να πηγαίνω στον ΣΚΑΪ, έχω τρεις ανοιχτές  προσκλήσεις  κι έχω να πάω από πριν τον Δεκέμβριο, το ’16 δεν έχω πάει. Και δεν πάω για λόγους αρχών, γιατί έχει πάρει διαζύγιο με τη δημοσιογραφία. Δεν πηγαίνω στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. […] Θεωρώ ότι οι περισσότεροι που δουλεύουν στα κανάλια είναι άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να έχουν τη δουλειά τους και έχουν μια καλή πρόθεση. Αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τις βασικές επιλογές συγκεκριμένων, συστημικών, καναλαρχών και καναλιών οι οποίοι δίνουν μια μάχη υπεράσπισης όλων των «κεκτημένων» της περιόδου της διαπλοκής. Και σήμερα υπάρχει μια τέτοια αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις της διαπλοκής και σε αυτούς που θέλουν να βάλουν κανόνες στο χώρο της τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Ενδεχόμενο εκλογών

Όχι. Δεν βλέπω. Οι εκλογές δεν είναι κάτι το οποίο αποφασίζεται σε κλειστά δωμάτια. Νομίζω ότι τελικά αν το κοιτάξει κανείς και σε άλλες στιγμές, εν πάση περιπτώσει και σε άλλες εποχές, γίνεται όταν υπάρχει μία πραγματική τέτοια ανάγκη. Και σήμερα δεν προκύπτει από πουθενά αυτή η ανάγκη.

Πιθανότητα εκλογών μετά από το ασφαλιστικό και το φορολογικό

Σε καμία περίπτωση.

«Ελληνικός Χρυσός»

Η χθεσινή έγκριση μιας μελέτης που είχε υποβληθεί, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι με διαφορετικό τρόπο κάνει τώρα το υπουργείο τη δουλειά του απ’ ότι την έκανε πριν από ένα μήνα, πριν από δύο ή πριν από πέντε. Εμείς κινούμαστε με βάση αυτά που έχουμε πει, τη νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του Περιβάλλοντος. Η χθεσινή άδεια αφορά ένα εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, όχι στις Σκουριές. Η Ολυμπιάδα είναι ένα παλιό μεταλλείο, το οποίο υπήρχε χρόνια, αρκετές δεκαετίες και δόθηκε αυτή η άδεια γιατί πληρούσε πράγματι όλες εκείνες τις προϋποθέσεις της νομιμότητας. Εκκρεμούν και άλλες άδειες για έγκριση. Από εκεί και ύστερα επαναλαμβάνω ότι ο γνώμονας, με τον οποίο εμείς είμαστε τοποθετημένοι  σε αυτή την συγκεκριμένη επένδυση, είναι γνωστός και βάση αυτού κινούμαστε.

Πηγή:left.gr/

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα