Π.Σκουρλέτης:«Επενδυτικός Μαγνήτης» η Ελλάδα μετά την απόφαση του Eurogroup

dddsO υπ. Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι «μετά το χθεσινό Eurogroup διαμορφώνεται ένα καθαρό τοπίο όπου έχουμε περάσει την αξιολόγηση,αλλά  έχει δρομολογηθεί πλέον και με τους πιο σαφείς όρους από κάθε άλλη φορά η υπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους».

«Όλα αυτά μαζί δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να έχουμε ορατά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης μέσα στο 2016»τόνισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν επενδυτικά σχέδια, αποφάσεις αρκετών δισεκατομμυρίων, οι οποίες πλέον αφήνονται ελεύθερες να προχωρήσουν μετά τη χθεσινή απόφαση, σε όλα τα πεδία της οικονομίας.

«Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές τις δυνατότητες  που παρέχονται πλέον στην οικονομία» πρόσθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ακόμη ότι είναι θετικό πως σε ό,τι αφορά τα προληπτικά μέτρα, «ειναι θετικό ότι αυτός ο κόφτης δεν μεταφράστηκε σε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία ουσιαστικά θα ακύρωναν τις θετικές επιπτώσεις από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς θα ήταν μια διαρκής εκκρεμότητα».

«Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα οφέλη της χθεσινής απόφασης. Πρόκειται για έναν μηχανισμό ο οποίος, ενδεχομένως μπορεί να ενεργοποιηθεί και υφίσταται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η  Γερμανία και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση γι’ αυτό που ζητούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλαδή την ψήφιση επιπλέον μέτρων ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα