Π.Ρήγας: Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρή παρουσία των δυνάμεων της αριστεράς για αλλαγές

panos-rigasΟ γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας «στο Κόκκινο» και στον Κώστα Σαββόπουλο, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός Brexit και στην ανάγκη να υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αριστεράς στην Ευρώπη, για να ανατραπούν οι συνθήκες αποσύνθεσης της.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής μιλώντας για το δημοψήφισμα και το ενδεχόμενο ενός Brexit, τόνισε ότι η οικονομική κρίση, η προσφυγική κρίση οι πολιτικές εξωτερικής πολιτικής διαμόρφωσαν ένα τοπίο, που επί της ουσίας απομάκρυνε την Ευρώπη από τις ιδρυτικές της αξίες, η δημοκρατία έχει τεράστιο έλλειμμα, οι κοινωνίες αντιδρούν και βεβαίως το Brexit  έρχεται να διαμορφώσει ένα δύσκολο τοπίο, σε μια Ευρώπη που βρίσκεται σε φάση αποσύνθεσης και θέλει ισχυρή παρουσία των δυνάμεων της αριστεράς, για αλλαγές.

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση και στη συζήτηση για τα εργασιακά, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η οποία έχει οδηγήσει σε αρνητική κατεύθυνση την οικονομία. Ο περιορισμός των εργασιακών δικαιωμάτων έχει δείξει τα όρια του, βλέπουμε σημείωσε χαρακτηριστικά τι γίνεται στην Γαλλία. Το διακύβευμα τόνισε είναι να διαμορφωθεί ένα ενιαίο τοπίο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τα βήματα που γίνονται στην Ισπανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορούν να δώσουν την ευκαιρία για αλλαγή των πολιτικών.

Ο κ. Ρήγας σχολιάζοντας τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, είπε πως αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη σχέση πολίτη και κράτους και την καθημερινότητα των πολιτών. Επίσης το άλλο μεγάλο θέμα αφορά τον εκλογικό νόμο. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας είναι αυτό που χρειάζονται οι πολίτες κάτι το οποίο απόφευγαν συστηματικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία εδώ και καιρό επειδή βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο επί της ουσίας καταστρέφει την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής κοινωνίας, δεύτερον η απέχθεια της στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι φανερή, αυτά τα στοιχεία την καθορίζουν και ο αρχηγός της δεν φαίνεται να ξεφεύγει από το πλαίσιο που ακολουθούσε η προηγούμενη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα