Π. Ρήγας: Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα χωρίς μειώσεις στις συντάξεις

 

«Θέλουμε να βγούμε από την επιτροπεία των θεσμών το επόμενο διάστημα και να επανέλθει η δημοκρατία» τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, στον ΣΚΑΪ υποστηρίζοντας ότι «αλλάζουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη και είμαι αισιόδοξος ότι θα οδηγηθούμε σε αυτά που έχουμε πει στον ελληνικό λαό».panos-rigas

Εκτίμησε ότι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώνεται η συμφωνία με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιτυχή έκβαση με την παραμονή του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο. Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια για τους πλειστηριασμούς δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας» καθώς καλύπτεται γύρω στο 70% των δανειοληπτών, ενώ στα επιχειρηματικά δάνεια, που δεν εξυπηρετούνται εξασφαλίζεται ότι με άδεια της Τράπεζας της Ελλάδος θα επιτρέπεται η πώληση δανείων μόνο σε όσα δεν αποτελούν πρώτη κατοικία.

Η συμφωνία αυτή που υπογράφηκε ήταν δύσκολη για όλους μας αλλά κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να πετύχουμε. Η ύφεση θα μηδενιστεί με βάση τις προβλέψεις ενώ θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Ωστόσο απαιτούνται αλλαγές στη δομή του κράτους και βασικές τομές ώστε να έρθει ανάπτυξη στη χώρα.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι θα υπάρξει δέσμη μέτρων για την υγεία, παιδεία και εργασιακά που θα διευκολύνουν τους πολίτες που έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Αναφορικά με ερώτηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι υπάρχει ένα διαφορετικό κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ όπου οι διαφορετικές απόψεις είναι πλούτος. Μίλησε για μια καινούργια αντίληψη για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους βουλευτές καθώς όπως είπε δεν θα διακινδυνεύσουν ό,τι θετικό έχει γίνει ως τώρα.

– See more at: http://left.gr/news/p-rigas-viosimo-asfalistiko-systima-horis-meioseis-stis-syntaxeis-vinteo#sthash.NqOpysDm.dpuf

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα