Π.Ρήγας:Έχουν γίνει τεράστια βήματα στο προσφυγικό

«Το σύνολο των προσλήψεων έχουν πάει στις δομές, υπήρχε ενημερωτικό και από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας κ. Αντωνοπούλου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα στον ΣΚΑΪ  για τους 2.500 προσληφθέντες («ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας»).

Ο κ. Ρήγας παραδέχθηκε ότι «υπήρχαν και κάποιες αβελτηρίες», αλλά «έδειξε» τους δήμους για το πρόβλημα, αναφέροντας ότι «μέσω των δήμων ήταν οι προσλήψεις».

«Θα γίνει έλεγχος στους δήμους που έχουν αναλάβει την ευθύνη των προσλήψεων και όπου χρειάζεται θα παρθούν τα μέτρα που πρέπει να υπάρχουν… Η κυβέρνηση όπου υπάρχει θέμα θα το λύσει. Αν κάποιοι δεν το έκαναν με τον ορθό τρόπο θα λυθεί το θέμα» επισήμανε.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι στο θέμα των 2.500 προσλήψεων, κατ’ αρχάς είναι εμπλεκόμενοι οι δήμοι, ενώ για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε ότι «τώρα συγκροτήθηκε, οι υπηρεσίες ήταν διασκορπισμένες η κυβέρνηση το έκανε αυτό». «Τελειώνει τώρα και το οργανόγραμμα του υπουργείου, όχι ότι δεν γινόταν δουλειά» ανέφερε.

Έχουν γίνει τεράστια βήματα στο προσφυγικό τα μεγαλύτερα ποσά έρχονται μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και με αυτόν τον τρόπο γίνονται όλες οι ενέργειες σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα