Π.Παυλόπουλος:Το 2015 διασώθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή 150.000 άτομα

jlklmjmlΣυνέντευξη στην εφημερίδα Israel Hayom παραχώρησε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στις ολοένα διευρυνόμενες σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, στις επενδυτικές ευκαιρίες και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας, καθώς και στην τριμερή ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία θα αποτελέσει πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας προωθώντας την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος μιλά για την προσφυγική κρίση και τονίζει ότι το ελληνικό κράτος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη διάσωση χιλιάδων ζωών. Το 2015 διασώθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή 150.000 άτομα, επισημαίνει.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του Α΄ Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας, καθώς και ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ανταποκριθεί στιςδεσμεύσεις της, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στη βαθιά εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών, στην ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες για την Ελλάδα και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν νέους τουριστικούς προορισμούς στην χώρα μας.

Ο κ. Παυλόπουλος, αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν, ενώ την Πέμπτη θα συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Β. Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα