Π. Λαφαζάνης: Οσοι ψηφίσουν αυτά τα μέτρα θα φύγουν νύχτα

p-lafazanis.w_lΚατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του IKA στην Οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια πραγματοποιήθηκε σήμερα από μέλη της ΛΑΕ. Στην πρόσοψη του κτιρίου αναρτήθηκε μεγάλο πανό με σύνθημα: «Όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές».

Έξω από το κτίριο του ΙΚΑ, μέλη της Λαϊκής Ενότητας, παρουσία του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και, μεταξύ άλλων, των μελών της ΠΓ της ΛΑΕ, Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκου, Δέσποινας Σπανού, Σόφης Παπαδόγιαννη, Νίκου Γαλάνη, Γιάννη Τόλιου και Παναγιώτη Μαντά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων «θανάσιμων» περικοπών στις συντάξεις, με συνθήματα: «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία», «Τσίπρας και Στουρνάρας κάνουν συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία», «Λεφτά για τα ταμεία και όχι για τις τράπεζες και την πλουτοκρατία» και «Αυτή είναι της κυβέρνησης η συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία».

Η κινητοποίηση της ΛΑΕ έγινε ως έμπρακτη μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στην προωθούμενη επικείμενη από την κυβέρνηση κατάθεση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού και φορομπηχτικού νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει νέες σφαγιαστικές μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα και στο ΕΚΑΣ, καθώς και νέα μέτρα φορολογικής λεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων οδηγώντας σε περαιτέρω φτωχοποίηση τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, του λαού και της νεολαίας.

Εν συνεχεία τα μέλη της ΛΑ.Ε. ενώθηκαν στην Ομόνοια με τους διαδηλωτές πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχους πυροσβέστες, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση, ζητώντας τη διασφάλιση στην εργασία τους και υλοποίηση των σχετικών κυβερνητικών δεσμεύσεων και στους οποίους εξέφρασαν τη στήριξη και αλληλεγγύη τους.

Τέλος, κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου στο στέκι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Συνταξιούχων υπέγραψαν το κείμενο που αυτή διακινεί σε όλη την Ελλάδα, με αίτημα τη μη κατάθεση και τη μη ψήφιση του νέου πακέτου των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγ. Λαφαζάνης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό έκτρωμα δεν πρέπει να κατατεθεί καν και πολύ περισσότερο να ψηφισθεί. Όσοι τα ψηφίσουν θα φύγουν και θα φύγουν νύκτα. Αυτές τις ώρες χρειάζεται να εξαπλωθεί ένα μεγάλο κύμα, ένα πραγματικό τσουνάμι, λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων, που θα σαρώσουν τα κυβερνητικά μέτρα και τα μνημόνια, για μια νέα δημοκρατική αντιμνημονιακή πορεία της χώρας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα