Π. Λαφαζάνης: Κακούργημα η εκχώρηση του ΟΛΠ

panagiotis-lafazanis«Η Cosco εξευτέλισε τη Βουλή, διέσυρε την κυβέρνηση και όλα τα μνημονιακά κόμματα και μετέτρεψε τους μνημονιακούς βουλευτές σε ιμάντες ψήφισης των υποδείξεών της», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ χαρακτήρισε «κακούργημα» τη μεταβίβαση του ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, «η Cosco δεν πλήρωσε αλλά πληρώθηκε από το Δημόσιο για να αποκτήσει όλο το λιμάνι, αφού δεν θα καταβάλλει για τις επόμενες δεκαετίες στον δημόσιο ΟΛΠ, αλλά στον εαυτό της τα συμφωνημένα ενοίκια για τις προβλήτες 2 και 3 στο λιμάνι του Πειραιά».

Αναφερόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα μίλησε για «κατάντημα» και τόνισε ότι οι πρώην σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουν τώρα μετατρέψει σε όραμα, ιδεολογία, πολιτική και πρόγραμμα την καρέκλα». «Είναι κολλημένοι στην καρέκλα και είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να μην ξεκολλήσουν από αυτήν. Όσο και αν μοιάζει αυτό ανατριχιαστικό, είναι αλήθεια» είπε.

Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν μιλάει για απλή ανόθευτη αναλογική, που είναι η θέση της ΛΑΕ, αλλά για ένα σύστημα απλής αναλογικής που έχει ως αφετηριακό κατώφλι το 3%». «Με αυτό το σύστημα είμαστε αντίθετοι. Η κυβέρνηση ανακινεί τώρα θέμα εκλογικού νόμου μόνο και μόνο για να διασωθεί από την κατάρρευση της επιρροής της, αφού το μπόνους των 50 εδρών δεν την συμφέρει. Κανένας εκλογικός νόμος δεν έχει διασώσει, όμως, ποτέ καμία κυβέρνηση που καταρρέει» τόνισε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε ότι το Brexit αντιπροσωπεύει, πέραν των άλλων, και μια «αντίδραση του βρετανικού λαού στην απολυταρχία και τον δεσποτισμό της Ε.Ε.», υπογράμμισε ότι «η ευρωζώνη και η Ε.Ε. δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους λαούς» και ότι «πρέπει να ανατραπούν, προκειμένου να αποκτήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους και να συνεργαστούν ισότιμα σε ένα νέο ευρωπαϊκό τοπίο ειρήνης και σταθερότητας, χωρίς ηγεμονισμούς».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα