Π.Λαφαζάνης: Ανάποδα να με κρεμούσαν στο Σύνταγμα μνημόνιο δεν θα ψήφιζα

images (1)«Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε ξαφνικά. Όλοι ήμασταν ψιλιασμένοι. Εμείς στην Αριστερή Πλατφόρμα ήμασταν ψιλιασμένοι. Το ενδεχόμενο να υπάρξει μνημονιακή στροφή για εμένα ήταν υπαρκτό. Είχα πει τότε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και υπήρξε θύελλα αντιδράσεων», υποστήριξε στο δελτίο ειδήσεων του Mega για να προσθέσει, «ήξερα πως για να ακυρώσεις τα μνημόνια πρέπει να έχεις εναλλακτική επιλογή ακόμα και έξω από την ευρωζώνη. Αυτό μου το αμφισβητούσαν».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» επισήμανε πως η οριστική ρήξη ήρθε κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την ελληνική πρόταση την οποία θα κατέθετε στους δανειστές. «Έγινε ξαφνικά η στροφή όταν μας παρουσίασε στην Κεντρική Επιτροπή το νέο μνημόνιο που θα παρουσίαζε στις Βρυξέλλες. Η ΚΕ συμφώνησε τότε με την κατάπτυστη πρόταση και μόνο εγώ διαφώνησα. Είδα μια εικόνα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που μου θύμισε ΝΔ», σημείωσε χωρίς να μπορεί και ο ίδιος να εξηγήσει την αλλαγή στάσης μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και παρά – όπως λέει – ότι «γνωρίζαμε πως θα υποστούμε ανάλογους εκβιασμούς με αυτούς στην Κύπρο. Το λέγαμε και συμφωνούσαμε πως πρέπει να αντιδράσουμε».

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε πως δεν συμμετείχε σε καμία υπουργική σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκε η λειτουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών όπως αυτό που αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ σημείωσε ότι η «δραχμή» ήταν απαγορευμένη λέξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης είπε πως «από τη στιγμή που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συνομολογήσει μνημόνιο ξεκίνησε ο διαχωρισμός. Δεν μπορούσαμε να συμπορευθούμε με μια μνημονιακή κυβέρνηση. Δεν θα υπογράφαμε μνημόνια καταστροφής. Ανάποδα να με κρεμούσαν στο Σύνταγμα δεν θα υπέγραφα μνημόνιο. Πρότεινα εναλλακτική λύση μαζί με την Αριστερή Πλατφόρμα».

Συμπλήρωσε, εξάλλου, πως ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ έχουν κοινό εκλογικό πρόγραμμα που οδηγεί στην καταστροφή της χώρας ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΛΑ. Ε δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε να δώσει ψήφο ανοχής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα