Π.Λαφαζάνης:Πρόβα μνημονιακής οικουμενικής κυβέρνησης το συμβούλιο αρχηγών

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα προέβλεψε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκτιμώντας πως ήδη, αυτό που γίνεται με το συμβούλιο αρχηγών για το προσφυγικό, «είναι μια καθαρή πρόβα μνημονιακής οικουμενικής κυβέρνησης».panagiotis-lafazanis
«Νομίζω ότι γίνονται διεργασίες παρασκηνίου αυτή την ώρα που έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα για το σχεδιασμό οικουμενικής κυβέρνησης. Σκοντάφτουν όμως αυτές. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι έτσι κ αλλιώς πρωθυπουργός. Φαντάζεστε να πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα ήθελε μια οικουμενική κυβέρνηση πριν κλείσει το θέμα; Να εμπλακεί σε διαδικασίες;» σημείωσε, μιλώντας στον Alpha 9,89.
Eξαπολύοντας επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι είναι «σε «πανικό» και «αδιέξοδο» παρά την προσπάθειά του, όπως είπε, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του «να είναι ήρεμος και καθησυχαστικός.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και ότι έχει περιέλθει σε ένα αδιέξοδο», διότι, οπως είπε, το τρίτο μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς «τα μέτρα συναντούν ένα κοινωνικό τείχος».
Παράλληλα, πρόσθεσε, το προσφυγικό έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και … «όλοι αντιλαμβάνονται ότι τώρα μεταξύ των μνημονιακών κομμάτων πρέπει να διαμορφώσουν ένα μέτωπο μεταξύ τους και μια κυβέρνηση μήπως μπορέσουν όλοι μαζί να διασώσουν το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα και να κάνουν κάτι περισσότερο ίσως για το προσφυγικό».
Πάντως, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι δύσκολα θα βρεθεί λύση με την πολιτική που εφαρμόζεται, γιατί «το αδιέξοδο μπορεί να τελειώσει με μια οικουμενική κυβέρνηση καθώς το πρόβλημα δεν είναι πόσοι θα μαζευτούν για το μνημόνιο αλλά το πρόβλημα είναι το ίδιο το μνημόνιο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα