Π.Κουρουμπλής: Να ξεκαθαρίσει ο Μητσοτάκης τι πρεσβεύει για τη χώρα

590_277b480ad108f12d015cba4ae24dfd3dΝα ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση στα ζητήματα του ακατάσχετου λογαριασμού για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του παγώματος της πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών, καλεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στηλιτεύει τη στάση που τήρησαν ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ αναφορικά με τη σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, καθώς, όπως σημειώνει, στην χθεσινή άτυπη Σύνοδο των 27 στη Μπρατισλάβα «αποτυπώθηκε σε έναν σοβαρό βαθμό, η θετική επιρροή από την σύνοδο των 7 ηγετών του Νότου στην Αθήνα».

Το κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τονίζει με νόημα ότι ο καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει τι πρεσβεύει σε αυτή τη χώρα.

Η δήλωση του YΠΕΣ:

«Κατά κοινή διαπίστωση, στις εργασίες της άτυπης Συνόδου των 27 της Ε.Ε. στην Μπρατισλάβα, αποτυπώθηκε σε έναν σοβαρό βαθμό, η θετική επιρροή από την σύνοδο των 7 ηγετών του Νότου στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού πριν μια εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόστα, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, επέκρινε τον κ. Σόιμπλε για την ατυχή φράση του με την οποία αποπειράθηκε να υποτιμήσει την Σύνοδο των 7 ηγετών του Νότου.

Η ατυχής και άκομψη αυτή απόπειρα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, είχε χαροποιήσει πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ. το οποίο στέλεχος εμφορούμενο από ενθουσιασμό και με οπαδικό στυλ, χαρακτήρισε τον κ. Σόιμπλε, ”άπαιχτο”!

Ένα άλλο, εξίσου πρωτοκλασάτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε χαρακτηρίσει την σύνοδο των 7 ηγετών στην Αθήνα, ”πομφόλυγα”!

Από την άλλη, η μεγάλη προσωπικότητα της κεντροαριστεράς στην Ιταλία, Ρομάνο Πρόντι, υποστήριξε ότι αυτή η συνάντηση θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.

Εγώ προτιμώ ως Έλληνας, να υιοθετήσω την άποψη του Πρόντι και όχι του κύριου εκπροσώπου του νεοφιλελευθερισμού, Σόιμπλε.

Σε αντιστάθμισμα του αλγεινού κλίματος από όλες αυτές τις εκδηλώσεις απαξίωσης της συμμαχίας του Νότου, εκ μέρους στελεχών της Ν.Δ., απόψε περιμένω τον κ. Μητσοτάκη να ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση στα ζητήματα του ακατάσχετου λογαριασμού που διεκδικούμε για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του παγώματος της πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Έτσι για να ξεκαθαρίζουμε τι πρεσβεύει ο κάθε ένας από εμάς, σ’ αυτή τη χώρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα