Π. Κουρουμπλής: «Η διάταξη για τις offshore ήταν Ευρωπαϊκή οδηγία και δεν έχει καμία αναδρομική ισχύ»

ResizerΤη Δευτέρα 30 Μαίου ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στο ΒΗΜΑ FM για την διάταξη για τις offshore, για το Νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο.

Για την διάταξη για τις offshore.

«Έρχεται ως (Ευρωπαϊκή) οδηγία, (η διάταξη). Δεύτερον, ότι δεν έχει καμία αναδρομική ισχύ, όπως εμφανίζεται εδώ, σε διάφορα πάνελ, ότι έχει έχει αναδρομική ισχύ και ποιους θέλει να καλύψει και ποιους θέλει να προστατέψει. Σας το λεω εγώ, από τη στιγμή που με ρωτάτε εμένα, σας το λεω κατηγορηματικά, ότι δεν προκύπτει από πουθενά, αυτή είναι νομική άποψη. Άμα βρείτε ανθρώπους, που είναι πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όποιου βαθμού να έχουν offshore εταιρεία, τότε θα πείτε αυτά που λέγαμε και εμείς για αυτούς».

Για το Νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων

«Εκείνο που θα κριθεί και εδώ θα κριθεί η κυβέρνηση, είναι για το περιεχόμενο των συμβάσεων, διότι τα 99 χρόνια δεν λένε τίποτα. Αν αυτή τη στιγμή, πάει αυτή η κυβέρνηση, για να είμαι σαφής και δεχθεί αυτή τη σύμβαση, την εγκληματική που έγινε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, τότε θα είναι κατακριτέα».

Για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο

«Αυτό που έγινε από το 89’ έως το 2004, ήρθε ο νόμος της κ. Γιαννάκου, να το διορθώσει. Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε, ποτέ. Σε ότι αφορά τα πλαστά, δεν νομιμοποιείται κανένα πλαστό, όσα έχουν κριθεί πλαστά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει διάταξη που να τα νομιμοποιεί και όσα είναι παράτυπα, θα εφαρμοστεί ο νόμος της Γιαννάκου. Αν έχουνε να πούνε κάτι, να διορθώσουμε το νόμο της κ. Γιαννάκου, θα έλεγα λοιπόν να έρθουμε και να πούμε εδώ μια πρόταση, αυτός ο νόμος θέλει διόρθωση, να το κάνουμε, όχι να έρχονται με την ευκαιρία αυτή και να χρεώνουνε σε μία κυβέρνηση, που δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει τέτοια πράγματα. (Δεν θα νομιμοποιηθεί) Κανένα, κανένα, σας το λέω εγώ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα