Π.Καμμένος:Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο πρέπει να συνεχιστεί

Press conference by the leader of the Independent Greeks Panos Kammenos at Vellidio Conference Center, Thessaloniki on September 10, 2015. / Συνέντευξη τύπου του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2015.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο πρέπει να συνεχιστεί, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε δήλωσή του μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας, κατά την οποία -όπως γνωστοποίησε- η Τουρκία εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να σταματήσει η δραστηριότητά του μετά τη σύνοδο της Βαρσοβίας.

 «Υπάρχει γενική αποδοχή ότι η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μεταξύ των ελληνικών νησιών και των ακτών της Μικράς Ασίας, έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, μειώνοντας τις μεταναστευτικές ροές από 5.000-8.000 μετανάστες και πρόσφυγες την ημέρα σε 0-25 μετανάστες και πρόσφυγες, με ορισμένες εξαιρέσεις. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η παρουσία πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο κ. Καμμένος.

Κατά τον ΥΕΘΑ, είναι απόλυτα σαφές ότι η απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει από την πρώτη στιγμή τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ είχε από τη μία πλευρά το στόχο που επετεύχθη, δηλαδή να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές και από την άλλη πλευρά, «οι ίδιοι οι σύμμαχοι να έχουν “ιδίοις όμμασι” άποψη για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο, ιδιαίτερα με τις παραβιάσεις, τις παραβάσεις, τις υπερπτήσεις και την εν γένει συμπεριφορά της Τουρκίας ως συμμάχου έναντι ενός άλλου συμμάχου, της Ελλάδας».

«Αυτό ισχυροποιεί τις ελληνικές θέσεις και δικαιώνει την Ελλάδα. Ελπίζω, εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι η παρουσία θα συνεχιστεί προς όφελος όλης της Ευρώπης, για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, που ούτως ή άλλως δεν οδηγούν πουθενά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο», κατέληξε.

 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα