Π. Καμμένος:Κόκκινη γραμμή για τους ΑΝΕΛ το 3%

œ –‹ÌÔÚ  ·ÏÏ›ÌÔÚ ˆË‹ÌÂÈ ÛÙÁÌ ·flËÔıÛ· ÙÁÚ √ÂÒÔıÛfl·Ú ÔÔı Ûı̉Òfl·Û Á  ÔÈÌÔ‚ÔıÎÂıÙÈÍfi œÏ‹‰· ÙÁÚ Õ›·Ú ƒÁÏÔÍÒ·Ùfl·Ú, ƒÂıÙ›Ò· 14 ÕÔÂÏ‚ÒflÔı 2011. ’¸ ÙÁÌ ÒÔ‰ÒÂfl· ÙÔı Ҹ‰ÒÔı ÙÁÚ Õ›·Ú ƒÁÏÔÍÒ·Ùfl·Ú ¡ÌÙ˛ÌÁ ”·Ï·Ò‹ Ûı̉Òfl·Û Á ÍÔÈÌÔ‚ÔıÎÂıÙÈÍfi ÔÏ‹‰· ÙÁÚ Õƒ. Õ≈¡ ƒ«Ãœ —¡‘…¡  œ…Õœ¬œ’À≈’‘… « œÃ¡ƒ¡ ¡–≈-Ö≈/¡–≈-Ö≈/–·ÌÙÂÎfiÚ ”·flÙ·Ú

«Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τους ΑΝΕΛ η ύπαρξη του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή και αυτό για τους γνωστούς εθνικούς λόγους», τονίζει σε του δήλωση στο Real.gr ο Πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, άλλωστε, δεν φοβούνται το συγκεκριμένο όριο, γιατί στις εκλογές θα το ξεπεράσουν κατά πολύ».

Ο Πάνος Καμμένος θα είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό αύριο Τρίτη – θα ακολουθήσουν την Πέμπτη οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης και την Παρασκευή οι Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης.

Ως γνωστόν δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όπως εξήγησε στον Real.gr μεταξύ των δυο προτάσεων που εξετάζει ο πρωθυπουργός, βλέπει με συμπάθεια την πρόταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για ύπαρξη μπόνους πιθανότατα 30 εδρών στο κόμμα ή το συνασπισμό κομμάτων που θα ξεπεράσει το 40%.

Πάνος Καμμένος και Παναγιώτης Κουρουμπλής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζήτησαν πρόσφατα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τη συγκεκριμένη πρόταση.

Πέντε βουλευτές από την ομογένεια;

Ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να συζητά πρόταση του Πάνου Καμμένου προκειμένου πέντε βουλευτές από τους τριακόσιους να εκλέγονται από την ομογένεια.

Δύο προς ένα το μπόνους σε κυβερνητικό συνασπισμό;

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι το μπόνους που θα μοιράζεται μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος τυχόν κυβερνητικού συνασπισμού θα είναι δυο προς ένα.

Αν δηλαδή πριν τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δηλώσουν ότι θα συνεργαστούν αν κερδίσουν, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα λάβει από το μπόνους των τριάντα εδρών τις δέκα έδρες.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα