Πυροβολισμοί στο Φέργκιουσον στην πορεία μνήμης για τον Μάικλ Μπράουν

25ferguson-hp-slide-nb3o-jumbo

Πυροβολισμοί ακούστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο Φέργκιουσον του Μισούρι στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού πριν από ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με μάρτυρες, δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυρά από σφαίρες εν μέσω αντιπαράθεσης που σημειώθηκε τη νύχτα ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών, οι οποίοι εμπόδιζαν την κυκλοφορία και έσπαγαν βιτρίνες κατά μήκος ενός δρόμου που ήταν το επίκεντρο των ταραχών πέρυσι.   Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας των δύο τραυματιών.

Η πορεία ξεκίνησε από τον τόπο του φόνου και κατευθυνόταν προς την εκκλησία, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.Δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευσή τους, ούτε εάν υπάρχουν τραυματισμοί.Το Σάββατο, μία ημέρα πριν από την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Μπράουν, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία μνήμης στην πόλη. Της πορείας ηγήθηκε ο πατέρας του νεαρού.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούσαν την ειρηνική πορεία. Διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως: «Ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε» και «Για ποιον το κάνουμε αυτό; Αυτό το κάνουμε για τον Μάικλ Μπράουν».Ο θάνατος του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, στις 9 Αυγούστου, είχε πυροδοτήσει ταραχές στο μικρό προάστιο του Φέργκιουσον, όπου ζει κατά πλειοψηφία πληθυσμός αφροαμερικανών, αλλά όπου σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα