Πρ. Παυλόπουλος: «Δείκτες πορείας μας πρέπει να είναι οι αρχές και αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος

prokopis-paulopoulos«Δείκτες πορείας μας πρέπει να είναι οι αρχές και αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, θεμελιώδους πυλώνα του ευρωπαϊκού και του εν γένει δυτικού πολιτισμού, οι οποίες υπηρετούν πρωτίστως τον άνθρωπο, στον ατέρμονα αγώνα του να επιτύχει την καταξίωσή του», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Νεμέας.
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες δεν επιτρέπεται να επαναπαυόμαστε στις «δάφνες» των προγόνων μας, για τους οποίους πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, αλλά «εν είδει στοιχειώδους σπονδής σεβασμού στην μνήμη τους, πρέπει να χτίσουμε, ενωμένοι μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά και χωρίς ίχνος προσωπικής ιδιοτέλειας, το δικό μας παρόν και μέλλον».

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Νεμέας, δήλωσε συγκινημένος για την τιμή να τον ανακηρύξουν επίτιμο δημότη ενός Δήμου με μακραίωνη λαμπρή ιστορία, που ακτινοβολεί παγκόσμια, και προσέθεσε πως χαίρεται ιδιαιτέρως για την αναβίωση των Νέμεων Αγώνων, από τους οποίους, ανέφερε, αντλεί διδάγματα.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι «σ’ αυτούς τους σύγχρονους Νέμεους Αγώνες δεν καταγράφονται ρεκόρ ούτε απονέμονται μετάλλια. Οι νικητές παίρνουν ως γέρας ένα στεφάνι αγριοσέλινου, σύμβολο του εφήμερου χαρακτήρα της νίκης, το οποίο παραπέμπει στις παναθρώπινες -αρχαιοελληνικής έμπνευσης- αρετές της φρόνησης και του μέτρου». Τονίζοντας ότι, «είναι ακριβώς αυτό το πλαίσιο το οποίο καθορίζει τα διδάγματα, με τα οποία μ’ επιφορτίζει, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, η τόσο τιμητική ανακήρυξή μου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Νεμέας, αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων μου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα